Το κατώφλι του Πενταμελούς Εφετείου καλούνται αναμένεται να περάσουν, σήμερα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, που αφορά το οικονομικό έτος 2010.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο 2017, το δικαστήριο καταδίκασε το ζεύγος Παπαντωνίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» καθώς δεν είχαν συμπεριλάβει σε αυτό την κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που φέρεται να διατηρούσε από το 2000 η κ. Κουράκου στην Ελβετία.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που αφορά τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, η κ. Κουράκου υποστηρίζει πως μέρος του επίμαχου ποσού το έδωσε ο πρώην σύζυγος της και προοριζόταν για τους γιου τους. To 2010 τα χρήματα επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου ενώ το 2008 φέρονται να μεταφέρονται σε «trust» μέσω υπεράκτιας εταιρίας