Τις στιγμές που βίωσε το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου, όταν εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη, στο Άδενδρο, περιγράφει ένας εκ των επιβατών.

«Ακούσαμε το μπαμ. Νιώσαμε ένα ταρακούνημα, ένα θόρυβο. Σπάσανε τα γυαλιά και τα καθίσματα. Ήρθαν οι κάτοικοι και μας βοηθήσανε να βγούμε. Βοηθήσαμε κι εμείς κάποιους ανθρώπους να βγούνε μέχρι να 'ρθούνε τα μέσα διάσωσης», ανέφερε στον Alpha 96,5 ο επιβάτης Στέλιος Τσούλιας.

Ερωτηθείς αν υπήρξε υποστήριξη στα θύματα από ανθρώπους του ΟΣΕ, ο κ. Τσούλιας απαντά: «Όχι, δεν υπήρχε. Δεν βρήκαμε άνθρωπο του ΟΣΕ εκεί. Δεν μας εξυπηρέτησε κανείς, δεν ήταν κανείς παρών», παρά μόνο οι άνθρωποι από το ΕΚΑΒ, την αστυνομία και την πυροσβεστική όπως συμπληρώνει.

Μάλιστα, όσοι ήταν καλά στην υγεία τους, όπως ο κ. Τσούλιας, «με το τραίνο της γραμμής Νάουσα- Θεσσαλονίκη γυρίσαμε στην πόλη. Μέχρι να φύγουμε δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση», ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους επιβάτες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Επιπλέον, ο κ. Τσούλιας επιβεβαιώνει την επιχειρηματολογία των τελευταίων χρόνων των εργαζομένων περί δραματικής υποστελέχωσης του σιδηρόδρομου, καθώς αποκαλύπτει πως μέσα στο συρμό δεν υπήρχαν άλλοι εργαζόμενοι, πέραν των δύο οι οποίοι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μείνουν αβοήθητοι και πανικοβλημένοι εντός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσούλιας στέλνει μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας, τονίζοντας πως δυστύχημα όπως το προχθεσινό «είναι κάτι που συμβαίνει», όμως «πιστεύω ότι είναι από τα πιο ασφαλή μέσα».