Τα Σκόπια επισκέφτηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Φωτίου

|
THESTIVAL TEAM

Την πόλη των Σκοπίων επισκέφθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 ο αναπληρωτής Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου, μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 55 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την πόλη, το 1963.

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης μουσικής εκδήλωσης τιμήθηκαν και πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, οι οποίες συνέδραμαν στην ανοικοδόμηση των Σκοπίων, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Ζόραν Ζάεφ. Παρέστησαν επίσης οι δήμαρχοι του Ζάγκρεμπ και της Πρίστινα καθώς και αντιπροσωπείες από άλλες βαλκανικές πόλεις.

«Ανταποκριθήκαμε με χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου Σκοπίων, κ. Πέτρε Σιλέγκοφ» δήλωσε ο Νίκος Φωτίου «διότι πέραν από το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των πόλεων’’ είναι ανοιχτός σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες που ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων και προωθούν ένα ευρύ φάσμα κοινών δράσεων σε τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα κ.ά.».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.