Συνάντηση με την ομάδα εργασίας του Συνεδρίου re:publica είχε ο Γ. Μπουτάρης

|
THESTIVAL TEAM

Με την ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου re:publica συναντήθηκε χθες, Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, στο δημαρχείο της πόλης.

Το re:publica, ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά γεγονότα για τον ψηφιακό πολιτισμό που διοργανώνεται από το 2007 στην έδρα του, το Βερολίνο, διευρύνει τους ορίζοντές του και μετά το Δουβλίνο, όπου ήδη φιλοξενήθηκε πέρσι, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης διερευνήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τους διοργανωτές, το περιεχόμενο και η προβολή του συνεδρίου.

O συνιδρυτής και διευθυντής του θεσμού, Andreas Gebhard, ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη σχετικά με τον κύκλο επαφών που προηγήθηκαν με φορείς και ενεργούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση και τον σχεδιασμό της επερχόμενης διοργάνωσης, δίνοντας έμφαση στις συνέργειες που θα απαιτηθούν, για μια επιτυχημένη έκβαση. Παράλληλα, αναφέρθηκε εν συντομία σε ορισμένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, όπως οι νεώτερες εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών ή η ανάπτυξη στρατηγικών για τη στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών, ενώ τόνισε ότι στη φιλοσοφία των διοργανωτών προστέθηκε το νέο πρότζεκτ «Reconnecting Europe» («Επανασύνδεση της Ευρώπης»), στο πλαίσιο του οποίου το συνέδριο κάνει τα πρώτα του βήματα εκτός της γερμανικής επικράτειας.

Ο κ. Μπουτάρης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην πόλη, η οποία όπως τόνισε θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Διοίκησης προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει με κάθε πρόσφορο μέσο τη διοργάνωση.

Ο κ. Πέγκας, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου στο Βερολίνο, τόνισε ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την ψηφιακή κοινωνία και επισήμανε τα οφέλη της πόλης από την διεξαγωγή του, καθώς και την προοπτική δημιουργίας μόνιμης έδρας της διοργάνωσης στην Θεσσαλονίκη, αφού θα εμπνεύσει τους κατοίκους και θα προσελκύσει επισκέπτες από άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.