Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει το “Χαρίσειο” γηροκομείο για τα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του “Χαρίσειου” Γηροκομείου της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ηλικιωμένος λόγω απώλειας συνείδησης χωρίς κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει σε covid -19. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη το μοριακό τεστ βγήκε θετικό.

«Το προσωπικό του Χαρισείου Γηροκομείου που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο, την Δευτέρα υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ.

Χθες, Τρίτη 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του ιδρύματος από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με rapid test. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

«Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε όμως την ίδια μέρα και στους γηροκομουμένους εντοπίστηκα 4 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, οι ηλικιωμένοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας πάντα σε σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου λειτουργούν κανονικά.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει μοριακό έλεγχο συνολικά σε 150 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό.