Θεσσαλονίκη: Ουρές για rapid tests στον Εύοσμο (φωτο)

|
ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται σήμερα από νωρίς το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής  Αγωγής του Ευόσμου, προκειμένου να διενεργηθούν rapid tests στους πολίτες. Ο έλεγχος πραγματοποιείται μετά τον εντοπισμό εστίας κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού και το αυστηρό lockdown στο οποίο τέθηκε ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου.

Έξω από το πάρκο έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη,  ωστόσο τηρούνται οι αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η εξέταση γίνεται με τη λήψη δείγματος με ειδικό στυλεό από την ρινοφαρυγγική κοιλότητα.

Τα τεστ θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη 23/2 στο «θεατράκι», στον πεζόδρομο του Κορδελιού, ενώ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία του Ευόσμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033. Το αποτέλεσμα του rapid test θα σταλεί με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.