Πρύτανης ΑΠΘ: Επιπεδώνεται η καμπύλη της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Αρχίζει και επιπεδώνεται η καμπύλη της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης σε τιμές περίπου της περιόδου του τέλους Οκτωβρίου, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο πρύτανης πρόσθεσε ότι οι τιμές από το δίκτυο της Αθήνας είναι ανάλογες, ωστόσο  είναι διαφορετικό το ποσό συγκέντρωσης, καθώς η πρωτεύουσα είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Σε κάθε περίπτωση στη Θεσσαλονίκη δε φαίνεται να υπάρχει εκθετική αύξηση», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη του εμβολιασμού και η βελτίωση του καιρού είναι παράγοντες που ευνοούν. «Είμαστε προς το τέλος. Σωστή συμπεριφορά δική μας μαζί με τον εμβολιασμό θα μας βάλουν σε καλό δρόμο», κατέληξε. 

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος σημειώνοντας ότι «αν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες έχουν εμβολιαστεί όλα τα άτομα άνω των 60 ετών και εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τότε θα μιλάμε για έναν δείκτη προστασίας σημαντικό, ένα τείχος ανοσίας της τάξεως του 30%-40% και θα γίνει αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ, όπου πραγματικά υπάρχει ουσιαστική κάμψη».