Παύουν οι διακομιδές ασθενών Covid-19 από όμορους νομούς προς τα νοσοκομεία της Αττικής

|
THESTIVAL TEAM

Την παύση των διακομιδών περιστατικών Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής από όμορους νομούς αποφάσισε το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού της διαχείρισης διακομιδών για ασθενείς με κορωνοϊό, παύει η μεταφορά τους σε νοσοκομεία της περιοχής της πρωτεύουσας εάν τα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν στα τοπικά νοσοκομεία.

Η παύση αφορά στα νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Θήβας, της Λιβαδειάς και της Κορίνθου. Όπως γνωστοποιείται ωστόσο, εάν υπάρχει περιστατικό που κρίνεται σοβαρό και απαιτείται λόγω της κατάστασής του η διακομιδή προς Υγειονομικό Σχηματισμό του λεκανοπεδίου Αττικής, η διακομιδή θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ενημέρωσης και μόνο κατόπιν έγκρισής της.

Σημειώνεται πως καθημερινά τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών. Την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδές δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80. Ο διπλασιασμός των εισαγωγών έχει χτυπήσει συναγερμό.

Παράλληλα, στην έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.