Οριστικό: Στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο η Θεσσαλονίκη – Τα νέα μέτρα

|
THESTIVAL TEAM

Στο «βαθύ κόκκινο» περνά και επίσημα από αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2021 η Θεσσαλονίκη λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασής της.

Το γεγονός αυτό προβλέπει αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για τουλάχιστον μέχρι 16 Μαρτίου.

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη, στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Κλειστά τα σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Από αύριο κλείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων περιοχών που είναι στο “βαθύ κόκκινο”. Επίσης σταματά να λειτουργεί η αγορά με τη μέθοδο click away. Ανοιχτά παραμένουν τα super markets, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, κλειστά θα είναι από αύριο τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

“Κεκλεισμένων” οι εκκλησίες

Στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”, όλοι οι χώροι λατρείας θα λειτουργούν χωρίς την παρουσία πιστών. Επίσης αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων, ενώ στις κηδείες θα επιτρέπονται μόνο έως εννέα άτομα.

Τι θα ισχύει με τα SMS

Στο SMS 2 και το SMS 3, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τα ωράρια για τις απαγορεύσεις

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδα περνούν στο “κόκκινο”.