Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παίρνουν οι πολίτες (φωτο)

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
12/01/2021 15:53
|
THESTIVAL TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, το οποίο θα δίνεται στους πολίτες μετά την χορήγηση όλων των δόσεων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε επιστολή με την πρότασή του για ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμό προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στο πιστοποιητικό θα αναφέρονται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που έγινε η πρώτη δόση, η ημερομηνία που έγινε η δεύτερη δόση, ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το εμβόλιο και ο αριθμός της παρτίδας.

Η ισχύς του εγγράφου έχει ψηφιακή υπογραφή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η γνησιότητά του μπορεί να ελεγχθεί με το QR code που υπάρχει πάνω δεξιά στο έγγραφο.

Η πρόταση του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και τα υπόλοιπα θέματα της επιστολής θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ.