ΕΟΦ: Προειδοποίηση καταναλωτών για επικίνδυνη ουσία σε συμπλήρωμα διατροφής – Κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων

|
THESTIVAL TEAM

Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, μετά από ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιώντας τους να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «Sahmerdan Gold». Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής εμπεριέχεται η απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη.

Τo συγκεκριμένο προϊόν διατροφής, σε μορφή πάστας προωθείται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.