Εμβόλιο AstraZeneca: Ακυρώσεις στην Πάτρα – “Εμφανίστηκαν 10 πολίτες στα 120 ραντεβού”

|
THESTIVAL TEAM

«Οι επιφυλάξεις των πολιτών είναι πολλές, όπως πολλά είναι και τα τηλέφωνα στους γιατρούς, με το ερώτημα αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca ή όχι», λέει στο iEidiseis η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου.

Το ενδεχόμενο της σύνδεσης του εμβολίου της AstraZeneca με τα επεισόδια των θρομβώσεων δεν απασχολεί μόνο τον επιστημονικό χώρο αλλά και τους πολίτες, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για την ακύρωση των ραντεβού εμβολιασμού που αφορούν στο συγκεκριμένο σκεύασμα.

Όπως επεσήμανε στο iEidiseis η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Άννα Μαστοράκου, σε εμβολιαστικό κέντρο της Αχαΐας παρουσιάστηκαν μόλις «10 άνθρωποι επί 120 προγραμματισμένων ραντεβού κατά το περασμένο 24ωρο».

Ωστόσο, πρόκειται για ένα «πανελλαδικό φαινόμενο, δεν διαπιστώνεται μόνο στην Πάτρα. Οι επιφυλάξεις των πολιτών είναι πολλές, όπως πολλά είναι και τα τηλέφωνα στους γιατρούς, με το ερώτημα αν μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο ή όχι Το θέμα των σπάνιων θρομβωτικών επεισοδίων μετά τον εμβολιασμό πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις», όπως λέει.

«Υπάρχει και ένα περιστατικό στην περιοχή μας που αφορά έναν 60χρονο, ο οποίος υπέστη πνευμονική εμβολή 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, πριν δύο μέρες, και ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Οι θεράποντες ιατροί έχουν συσχετίσει, χρονολογικά, το συμβάν με τον εμβολιασμό, ενώ έδωσαν και κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ», κατά τα προβλεπόμενα για τη διαδικασία της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Ο εν λόγω ασθενής «λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του άρχισε να αισθάνεται δυσφορία, ενώ κατέληξε στο θεραπευτήριο με προκάρδιο άλγος και άλγος στην πλάτη», συμπληρώνει η κ. Μαστοράκου.