Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας – Οδηγός για Τιμές και Προσφορές

|
THESTIVAL TEAM

Στις μέρες μας που η εγκληματικότητα αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, απαραίτητο μέτρο προστασίας προσωπικών και επαγγελματικών χώρων αποτελεί η εγκατάσταση πτυσσόμενων κάγκελων. Όταν αυτά τοποθετηθούν στις πόρτες και στα παράθυρα αποτρέπονται οι εισβολές κακοποιών. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για την οικία ή το κατάστημα σας, θα πράξετε ορθώς. Τα tips που δίνονται στον ακόλουθο οδηγό θα σας βοηθήσουν να ψάξετε σωστά και να βρείτε τις καλύτερες τιμές των πτυσσόμενων κάγκελων που υπάρχουν αυτό το διάστημα στην αγορά.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής για το ιδανικό πτυσσόμενο κάγκελο

Η επιλογή των κατάλληλων πτυσσόμενων κάγκελων για το σπίτι ή το γραφείο σας είναι μία δύσκολη υπόθεση και πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα. Επιλέξτε τα σημεία που θα εγκαταστήσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα και εξετάστε προσεκτικά το υλικό κατασκευής τους. Κατασκευάζονται από σίδηρο, χάλυβα ή αλουμίνιο. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό που έχετε θέσει, τις συνθήκες τοποθέτησης τους και τις απαιτήσεις για ασφάλεια, θα επιλέξετε το υλικό. Το είδος των κάγκελων είναι άλλος ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στη επιλογή τους.

Τύπος κάγκελου: Βαρέως τύπου έναντι ελαφρύ τύπου

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας διατίθεντο σε δύο τύπους, ανάλογα με τις ανάγκες των ατόμων που τα αγοράζουν. Έτσι, υπάρχουν τα κάγκελα βαρέως και τα κάγκελα ελαφρύ τύπου. Στο πρώτο είδος υπάρχουν περισσότερες από δύο σειρές μεγάλων και μακριών χιαστί κάγκελων με ελάσματα πάχους 3 mm. Διαθέτουν, ακόμη, ενισχυμένες κλειδαριές, ρουλεμάν και οδηγό ανοιγοκλεινόμενο. Αντίθετα, η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από δύο σειρές κοντών χιαστί κάγκελων.

Κλειδαριές: Ποιότητα μηχανισμού και σημασία για την ασφάλεια

Τα πτυσσόμενα κάγκελα σε αντίθεση με τα σταθερά, δεν τοποθετούνται μόνιμα στο χώρο. Διαθέτουν ένα ειδικό μηχανισμό που τους επιτρέπει να πτύσσονται και να μπορούν να αποθηκευτούν στη αποθήκη του καταστήματος ή της οικίας, όταν δεν χρειάζεται να παρέχουν μέγιστη ασφάλεια στις μπαλκονόπορτες ή στα παράθυρα.

Όταν, όμως, θελήσετε να τα τοποθετήσετε για να φράξουν την είσοδο σε πιθανούς διαρρήκτες ασφαλίζονται στον εσωτερικό τοίχο με κλειδαριές ασφαλείας. Για να μη παραβιάζονται από τους διαρρήκτες, οι κλειδαριές των κάγκελων φτιάχνονται από εξαιρετικά ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά.

Τοποθέτηση: Συμβουλές για οικονομική εγκατάσταση

Για να προσφέρουν την ύψιστη ασφάλεια που επιθυμείτε τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι αναγκαίο να εγκατασταθούν σωστά. Για να αποφύγετε πιθανά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε εισβολές διαρρηκτών, μπορείτε να ζητήσετε από τους ειδικούς να τοποθετήσουν τα κάγκελα ασφαλείας στο χώρο σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιχειρήστε το μόνοι σας. Αρχίστε με το να μετρήσετε προσεκτικά τις διαστάσεις των παραθύρων ή των μπαλκονόπορτων που θα τοποθετήσετε τα κάγκελα. Έπειτα, βάλτε όρθια και κάθετα την πλευρική κάσα του κάγκελου στη είσοδο που θέλετε να ασφαλίσετε. Με την βοήθεια ενός τρυπανιού κάντε τρύπες στον τοίχο και βιδώστε τη κάσα των κάγκελων.

Αργότερα, τοποθετήστε τον άλλο οδηγό στο πάνω κούφωμα και απέναντι την πλευρική κάσα. Τοποθετήστε και τον κάτω οδηγό του κάγκελου και βιδώστε και αυτή τη κάσα. Μη ξεχάσετε να ανοιγοκλείσετε τα κάγκελα ώστε να δοκιμάσετε αν εγκαταστάθηκαν επιτυχώς ή όχι.

Έξυπνη έρευνα αγοράς

 Για να αγοράσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα σας, θα χρειαστεί να επιλέξετε την πιο αξιόπιστη επιχείρηση πώλησης κάγκελων ασφαλείας αλλά και τις πιο συμφέρουσες τιμές. Καλό είναι να κάνετε μία εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς για να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά.

Για να συλλέξετε ένα σύνολο αξιόπιστων εταιρειών, ξεκινήστε με το να ‘googl-αρετε’ την λέξη-κλειδί «πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας» και την περιοχή όπου βρίσκεστε. Ένα πλήθος επιχειρήσεων θα σας εμφανιστεί μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα. Σημειώστε τα στοιχεία επικοινωνίας και εξετάστε τι λένε για την κάθε εταιρεία άλλοι πελάτες.

Μη παραλείψετε να ρωτήσετε και άτομα του επαγγελματικού ή του φιλικού σας περιβάλλοντος για να σας προτείνουν μία εταιρεία πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας. Συναντηθείτε με τους υπεύθυνους των εταιρειών που έχετε επιλέξει και ρωτήστε τους ό,τι σας απασχολεί σχετικά με τα πτυσσόμενα κάγκελα.. Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης, όταν φτάσετε στο σημείο του κόστους αγοράς, ρωτήστε αν υπάρχουν προσφορές.

Τιμές πτυσσόμενων κάγκελων – Πώς να καθορίσετε το κόστος

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν έχουν μία ενιαία τιμή καθώς το κόστος τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από τους παράγοντες είναι οι ακόλουθοι:

  • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται: Τα σιδερένια κάγκελα κοστίζουν λιγότερο από τα αλουμινένια. Όμως, τα αλουμινένια αντέχουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δίχως να διαβρώνονται σε αντίθεση με τα σιδερένια.
  • Το μέγεθος τους: Διαφορετική τιμή έχουν τα κάγκελα που τοποθετούνται για να ασφαλίσουν μια μικρή είσοδο από αυτά που χρειάζονται για την ασφάλιση μεγαλύτερων εισόδων.
  • Τον τύπο πτυσσόμενων κάγκελων κλπ.

Μυστικά του παζαριού- Συμβουλές για επιτυχημένο παζάρι

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη η αγορά πτυσσόμενων κάγκελων που θα κάνετε, θα πρέπει να ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην ποιότητα και στο κόστος. Γι αυτό το λόγο, όταν επιλέξετε την εταιρεία, μη διστάσετε να κάνετε παζάρια προκειμένου να μειώσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το κόστος αγοράς.

Μη ξεχάσετε κατά την διάρκεια της συνάντησης να πείτε και τις τιμές των άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών. Αν η διαφορά στις τιμές είναι μεγάλη, είναι πιθανόν, το άτομο που θα συζητήσει μαζί σας, να μειώσει την τιμή για να μη απευθυνθείτε στον ανταγωνιστή του.

Ζητήστε ειδικές προσφορές

Επιπλέον, καθώς διαπραγματεύεστε μία καλύτερη προσφορά με τον υπεύθυνο της εταιρείας, θα μπορούσατε να του πείτε πως έχετε πάει συστημένος στη συγκεκριμένη εταιρεία από κάποιον γνωστό σας. Ο ιδιοκτήτης κάθε επιχείρησης εκτιμά ιδιαίτερα παλιούς πελάτες που φέρνουν νέους και γι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερες τιμές για εσάς. Ακόμη, θα μπορούσατε διαδικτυακά να επισκεφτείτε και άλλες επαγγελματικές σελίδες εταιρειών πτυσσόμενων κάγκελων, να δείτε και να συγκρίνετε προσφορές.

Προσφορές και εκπτώσεις

Αν δεν μείνετε ικανοποιημένος με την προσφορά που θα ειπωθεί στη δια ζώσης συνάντηση, σκεφτείτε να προχωρήσετε στην αγορά των πτυσσόμενων κάγκελων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Συνήθως, στα e-shops υπάρχουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα. Ωστόσο, αν παραγγείλετε ηλεκτρονικά, δεν θα μπορέσετε να εξετάσετε από κοντά τα κάγκελα ούτε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την εγκατάστασή τους ή για τον τύπο τους.

Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την θερινή ή την χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων για να αποκτήσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας που θέλετε σε χαμηλότερη τιμή.

Συνοψίζοντας, προτού προβείτε στην αγορά πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας για το χώρο σας, είναι χρήσιμο να ενημερωθείτε για το κόστος τους. Συγκρίνετε μεταξύ τους τις τιμές που θα βρείτε στο εμπόριο, ώστε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα για εσάς, ανάλογα με τον δικό σας προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.