Το μυστικό που θα… εκτοξεύσει την ερωτική σου διάθεση

03/07/2019 21:39
|
THESTIVAL TEAM

Ένα κομπλιμέντο και μια καλή κουβέντα από το σύντροφό σου μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην καλή σεξουαλική σας ζωή!

Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και αισθάνονται άνετα με το σώμα τους είναι πιο ικανοποιημένες στο σεξ και απολαμβάνουν πιο δυνατούς και έντονους οργασμούς.

Αντίθετα, οι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους νιώθουν δυσφορία και εκλαμβάνουν το σεξ ως μια αρνητική και αγχωτική εμπειρία.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το faysbook.gr, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική διάθεση της γυναίκας δεν εξαρτάται τόσο από βιολογικές λειτουργίες αλλά κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζονται άμεσα από τα κοινωνικά πρότυπα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν καταφέρεις να τα βρεις με τον εαυτό σου και αποκτήσεις περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση θα μπορέσεις να είσαι πιο ευτυχισμένη, να έχεις μια πιο υγιή σχέση και να απολαμβάνεις πολύ περισσότερο το σεξ. Η ζψή σου θα μεταμορφωθεί και θα μπορείς πλέον να νιώσεις πιο χαλαρή και να αφεθείς. Όσο δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου θα έχεις συνέχεια το άγχος για το πώς φαίνεσαι στο σεξ και δεν θα μπορείς να το απολαμβάνεις ολοκληρωτικά.