“Garden of Pleasure”: Ανοιχτή πρόσκληση καλλιτεχνών με θέμα την έκφραση της σεξουαλικότητας 

|
THESTIVAL TEAM

Ανοιχτή πρόσκληση προς του καλλιτέχνες με θέμα την έκφραση της σεξουαλικότητας από τους διοργανωτές και επιμελητές της έκθεσης “Garden of Pleasure”, Anastasia Raskina και ο Κωνσταντίνος Αντζουλάτος.

Τοποθεσία: Art Number 23 

Θέμα

Αναζητούνται έργα τέχνης όλων των στυλ και μέσων, όπως γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, ταινίες, 3D/ψηφιακή τέχνη, φωτογραφία και πολλά ακόμα. Τα έργα τέχνης πρέπει να σχετίζονται με οτιδήποτε αφορά τη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την καταπίεση, την απελευθέρωση, τους κανόνες, τα φετίχ και πολλά άλλα. Επιθυμία των επιμελητών είναι να δημιουργηθεί μια έκθεση που καλύπτει πολλές διαστάσεις των σεξουαλικών προτιμήσεων των ανθρώπων και επίσης να γίνει στη συμβολή στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις κοινότητες και τους τρόπους ζωής της κοινωνίας μας, για τα οποία ο κόσμος μπορεί να μην έχει ακούσει ποτέ.

Συμμετοχές

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν ένα email με τις παρακάτω ζητούμενες πληροφορίες:

 • Το όνομά σας όπως θέλετε να εμφανίζεται στις αφίσες, τους καταλόγους και άλλες εκδόσεις μας.
 • 1-4 εικόνες των έργων σας όπου θα επισυνάπτονται στο email (σε μορφή Jpeg κατά προτίμηση και οποιαδήποτε ποιότητα γίνεται αποδεκτή εφόσον μπορούμε να δούμε καθαρά τη δουλειά σας).
 • Λεπτομέρειες των έργων τέχνης σας (τίτλος, μέγεθος, μέσο και τιμή). Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να τιμολογήσετε την εργασία σας, αφήστε αυτήν την ενότητα κενή και εμείς θα σας συμβουλεύσουμε. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ακριβείς διαστάσεις, τότε παρακαλούμε βάλτε το κατά προσέγγιση μέγεθος των έργων τέχνης.

Εάν το επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι οι επιμελητές της γκαλερί να δουν περισσότερα από τη δουλειά σας, τότε μπορούν να συμπεριλάβουν επίσης την ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook κ.λπ.).

Video Art: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βίντεό τους στο διαδίκτυο (Vimeo ή Youtube ή τους προσωπικούς σας ιστότοπους). Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν στιγμιότυπα των βίντεό τους επισυναπτόμενα στο email τους. Μπορούν να συμπεριλάβουν επίσης όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (τίτλοι των έργων σας και διάρκεια). Τα βίντεό τους θα εμφανίζονται σε μια οθόνη με συνδεδεμένα ακουστικά για τον ήχο.​

Να βεβαιωθούν ότι ανέφεραν στο email ότι κάνετε αίτηση για το project με τίτλο «Garden of Pleasure». Μπορούν να στείλουν όλες τις παραπάνω πληροφορίες στο παρακάτω email: anaraskina@me.com

Οδηγίες

 • Οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες, οι φοιτητές καλών τεχνών και οι καλλιτέχνες/δημιουργοί χωρίς ακαδημαϊκά προσόντα είναι το ίδιο ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση και να εκθέσουν στις εκθέσεις μας, όπως όλοι οι άλλοι!
 • Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 7 Ιουνίου 2024
 • Οι καλλιτέχνες δεν απαιτείται να είναι παρόντες στην έκθεση, παρόλο που θα ήταν χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά. Μπορείτε να στείλετε τα έργα σας σε εμάς και εμείς θα αναλάβουμε να φροντίσουμε όλα τα υπόλοιπα.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα συμπεριληφθούν σε μια καμπάνια προώθησης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ενημερωτικού δελτίου μας, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να προσεγγίσουν νέο κοινό από όλο τον κόσμο.
 • Η έκθεση θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα (7 ημέρες) με εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουνίου. Η ομάδα μας θα είναι υπεύθυνη για κάθε πτυχή της παράστασης, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των έργων τέχνης.

Χρεώσεις, Προμήθεια, Πωλήσεις

 • Είναι εντελώς δωρεάν για όλους να υποβάλουν την αίτησή τους. Εάν επιλεγείτε, τότε θα απαιτηθεί μια μικρή συνεισφορά των 100€ για την κάλυψη των εξόδων της έκθεσης. Πριν από αυτό, θα λάβετε ένα email που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, επομένως η υποβολή της αρχικής αίτησής σας δεν θα σας φέρει σε θέση που θα χρειαστεί να πληρώσετε, εάν αλλάξετε γνώμη.
 • Εργαζόμαστε ως συλλογικότητα, έτσι οι συνεισφορές σας όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί, δημιουργικοί και παραγωγικοί, αλλά θα μας επιτρέψουν επίσης να προσφέρουμε θέσεις εργασίας και σε άλλους καλλιτέχνες, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε έργα που σχετίζονται με τον τομέα εξειδίκευσής τους.
 • Δεν παίρνουμε καμία προμήθεια από τις πωλήσεις. Το χρηματικό ποσό από τα πωλημένα έργα τέχνης επιστρέφουν στους καλλιτέχνες στο 100%.
 • Η χρέωση συμμετοχής περιλαμβάνει ΦΠΑ και προορίζεται να καλύψει όλες τις ανάγκες της έκθεσης και δεν θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις.
 • Λάβετε υπόψη ότι η χρέωση είναι ανά καλλιτέχνη και όχι ανά έργο τέχνης. Συνήθως επιλέγουμε 1-4 κομμάτια περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους) από κάθε καλλιτέχνη.​

Στοιχεία επικοινωνίας

Art Number 23 Αθήνα, Δημ. Αιγινήτου 8, Θησείο, 118 51

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.