Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: Δεν μάς εκφράζουν αυτοί που παίζουν συγκεκριμένα πολιτικά παιχνίδια

|
THESTIVAL TEAM

Τη θέση τους από το περιεχόμενο των δηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων διαχωρίζουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για εκμετάλλευση των καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον χώρο του Πολιτισμού για κομματικούς σκοπούς.

«Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού και εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίηση μας που πλέον το λόγο έχει λάβει η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα αποδώσει ακέραια τις ευθύνες σε όσους αποδειχθούν ένοχοι» αναφέρουν και προσθέτουν: «Ταυτόχρονα, δηλώνουμε, πως κατανοούμε απόλυτα το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Παρατηρούμε, ωστόσο, πως εκτός από τα θύματα και τους ανθρώπους των τεχνών που έχουν πραγματικά λόγους να τοποθετούνται δημόσια, υπάρχουν και παραφυάδες που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τραγική περίσταση για τους δικούς τους ανοίκειους σκοπούς».

«Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε, ως οφείλουμε, το σύνολο της κοινής γνώμης πως οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενός συλλόγου που δεν ήταν ποτέ συνδικαλιστικός, αλλά πλέον έχει απολέσει και τον επιστημονικό του χαρακτήρα, δεν εκφράζουν τις απόψεις και τις θέσεις των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Εκφράζουν μόνο τις σκοπιμότητες μιας μικρής παραομάδας που λειτουργεί μόνο για να εξυπηρετεί πολιτικά την εξωκοινοβουλευτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.