“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” απόψε στο ΕΚΘ

24/05/2011 05:24
|
THESTIVAL TEAM

Οι Γερμανοί ξανάρχονται απόψε στο ΕΚΘ, στο πλαίσιο των Μαγιάτικων Εκδηλώσεων…

Το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλωσορίζοντας την Άνοιξη, διοργανώνει και φέτος τις Μαγιάτικες Εκδηλώσεις, δίνοντας έναν κωμικό τόνο παράλληλα με πολιτική χροιά. Η πολιτική σκέψη υπάρχει, ως καταγραφή, ως σάτιρα ακόμα και μέσα από την πικρή κωμωδία.
Απόψε θα προβληθεί η επίκαιρη κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Η ταινία αναφέρεται στον εφιάλτη ενός ανθρώπου που βλέπει τους Γερμανούς να έρχονται ξανά για να καταλάβουν την Ελλάδα.
Ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Ίλυα Λιβυκού, ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Χρήστος Τσαγανέας κ.ά. συνθέτουν μια ταινία που τάραξε τα νερά το 1954. Το έργο αρχικά παρουσιάστηκε στο θέατρο και παραμένει δυστυχώς μέχρι και σήμερα επίκαιρη.
Η βραδιά συνεχίζεται με ένα θεατρικό έργο του Βλαδίμηρου Θεοδωρίδη. Ο τίτλος είναι: «’Όχι άλλο κάρβουνο, απακαρβουνοποίηση τώρα». Ένα θεατρικό σκετς 15 λεπτών με τον dr Lakki (Βλαδίμηρο Θεοδωρίδη) και την βοηθό του Βάσω (Βάσω Βούλγαρη) που θέλει να θίξει όλα τα κακώς κείμενα της καθημερινότητάς μας, τα οποία μας χαλούν τη διάθεση, κυρίως την ερωτική.
Το θεατρικό θα ανεβεί στην κεντρική σκηνή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου γωνία, απόψε και ώρα 9 μ.μ. Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι του Βλαδίμηρου Θεοδωρίδη.