Συνάντηση Ράπτη – Αυγένακη με φόντο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα

|
THESTIVAL TEAM

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αγροτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, των επισκέψιμων υδατοκαλλιεργειών και τα οφέλη που μπορούν να προσδώσουν στον εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Διαπίστωσαν  την ανάγκη για περαιτέρω προβολή και εξωστρέφεια του θεσμού του αλιευτικού τουρισμού για τους επαγγελματίες αλιείς και για το σχεδιασμό δράσεων με καλές πρακτικές.

Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις των δύο Υπουργείων με επανενεργοποίηση της κοινής διϋπουργικής ομάδας εργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό

Συζήτησαν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του προγράμματος Leader για την ενίσχυση αγροτουριστικών επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.