Σαντορινιός: Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε εκτός σειράς και έφαγε σε ψαροταβέρνα – Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Χατζημάρκος

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στη Χάλκη, παραβιάζοντας τη σειρά της προβλεπόμενης διαδικασίας, προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στους πολίτες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, «οι μέχρι τώρα εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ψήγμα αλήθειας, αλλά προσβάλουν κάθε πολίτη που αγωνιά για το μέλλον της πανδημίας και την υγεία της οικογένειάς του».

Όπως μαρτυρούν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, συμπληρώνει ο κ. Σαντορινιός, ο κ. Χατζημάρκος είχε καταχωρηθεί από την προηγούμενη μέρα στη λίστα εμβολιασμού του Ιατρείου της Χάλκης και επομένως η μετάβαση του στο νησί δεν έγινε για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει, αλλά μόνο και μόνο για να εμβολιαστεί, εκτός σειράς.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Σαντορινιός, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Χάλκης, τουλάχιστον δυο μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έμειναν εκτός λίστας εμβολιασμού, ενώ το δικαιούνταν, αντίθετα με όσα δηλαδή αναφέρει το Δελτίου Τύπου του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Χάλκης.

«Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη, που ακολουθεί κατά πόδας το παράδειγμα άλλων «ανέμελων» αρίστων της ΝΔ, είχε ως αποκορύφωμα το γεγονός ότι μετά τον παράτυπο και εκτός σειράς εμβολιασμό του, κάθισε να γευματίσει, συνοδεία συνεργατών και φίλων, σε ψαροταβέρνα του νησιού, που άνοιξε για την «περίσταση», παραβιάζοντας έτσι κάθε υγειονομικό περιορισμό», επισημαίνει ο βουλευτής.

«Όπως είναι προφανές, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν προκαλέσει τη μήνιν των πολιτών, ιδίως των νησιωτών. Αν άμεσα δεν δοθούν οι πρέπουσες εξηγήσεις και συνεχιστεί η προσπάθεια συγκάλυψής των γεγονότων με ψέματα, τότε ακόμη και η συγγνώμη που οφείλει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει, δεν θα είναι πια αρκετή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής.

«Έχουν ντραπεί και τα ίδια τα ψέματα», λέει ο Χατζημάρκος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου, Γιώργος Χατζημάρκος διαψεύδει το πρωτοσέλιδο της «Ροδιακής» για το γεύμα σε ταβέρνα αλλά και τους ισχυρισμούς του κ. Σαντορινιού.

«Έχουν ντραπεί και τα ίδια τα ψέματα με αυτούς που τα χρησιμοποιούν.
Όταν το μικρό φουσκωτό με το οποίο γυρνάμε νησί νησί βαφτίζεται ιδιωτικό σκάφος και το καθ όλα νόμιμο take away γεύμα σε ταβέρνα, ανοικτή που λειτουργεί εδώ και μήνες με delivery και take away, τότε τα λόγια περισσεύουν.

Για τις “ανάγκες” τους, όλα επιτρέπονται, όπως και το πάσης φύσεως ψέμα.
Γιατί, αυτοί είναι
», σημείωσε.

«Εμβολιάστηκα προτελευταίος με μία εκ των αδιάθετων δόσεων, από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο»

Ο κ. Χατζημάρκος τοποθετήθηκε και για το θέμα που προέκυψε με τον εμβολιασμό του και ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου. Και δεν το έκανα. Χωρίς παρέκκλιση της διαδικασίας εμβολιασμού, εμβολιάστηκα πράγματι προτελευταίος, κατά την ενεργοποίηση του μηχανισμού αναπλήρωσης, στη λογική καμίας δόσης εμβολίου χαμένης.

Βρέθηκα στη Χάλκη την Κυριακή σε προγραμματισμένη επίσκεψή μου.
Ο εμβολιασμός ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα και κάποια στιγμή την Κυριακή το μεσημέρι, ο Δήμαρχος με τον οποίο βρισκόμουν σε σύσκεψη, μαζί και με άλλους συνεργάτες του, στο Δημαρχείο, ειδοποιήθηκε από το εμβολιαστικό κέντρο, ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων της Χάλκης είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις. Αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, εμβολιάστηκα προτελευταίος με μία εκ των αδιάθετων δόσεων, από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο.

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα είναι βούτυρο στο ψωμί τοπικού Μέσου που μεθοδικά διαβάλλει και φαντάζομαι ότι οι προσφυγές μου στη Δικαιοσύνη εναντίον του έπαιξαν και αυτές τον ρόλο τους. Στον δικό μας μικρό τόπο, είναι η ίδια ομάδα ανθρώπων που καθημερινά πλέον και σαν καλοκουρδισμένη χορωδία στην οποία οι “καλλιτέχνες” εμφανίζονται σε απολύτως προβλέψιμη σειρά, διαβάλλει και διαστρεβλώνει. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι με ευκολία αναπαράγεται, με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση, ένα ευαίσθητο ζήτημα υγείας σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη. Δεν υπάρχει βήμα που δεν θα πατήσω για να ακουστεί η αλήθεια.

Χωρίς θόρυβο. Χωρίς διαστρεβλώσεις. Χωρίς ανακρίβειες».