Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης – Από Σεπτέμβριο θα συζητήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

|
THESTIVAL TEAM

Την εκτίμησή του πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνένετευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η εστίαση θα ανοίξει σε πρώτη φάση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και αυτό εκτιμά πως θα συμβεί μετά το Πάσχα.

“Γι’ αυτό, ανακοινώσαμε πρόγραμμα που δίνει κεφάλαιο στις επιχειρήσεις να προμηθευτούν πρώτες ύλες και να μην έχουν ταμειακό πρόβλημα για να λειτουργήσουν”, συμπλήρωσε

Ερωτηθείς για το τί θα γίνει το Πάσχα, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ήταν ανεύθυνο να απαντήσει τώρα, «έχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας, οι ειδικοί θα μας πουν, δεν θα τους υποκαταστήσω. Ακούμε κατά κανόνα τους ειδικούς», παρότι δεν συμφωνούν πάντα. Και σήμερα, είχαν διαφορετικές απόψεις., παραδέχθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν σύντομα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. 

Από τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Αναφορικά με τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως από τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί να γίνει υποχρεωτικός.