Μητσοτάκης: Γιατί έφυγε ο Τσιόδρας από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

|
THESTIVAL TEAM

Στη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

“Με τον Σωτήρη μιλώ σχεδόν καθημερινά και βλέπω όλα τα δεδομένα”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Σε ερώτηση για την απουσία του επιδημιολόγου από την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, παραδέχτηκε: “Πιστεύω ότι λείπει από την ενημέρωση. Αλλά ήταν απόφαση του ίδιου να μας συμβουλεύει χωρίς να εκτίθεται. Πιστεύω ότι η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι στοχοποιήθηκε χυδαία”.

Για τα μέλη της ειδικής επιτροπής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “αποτελείται από σοβαρούς επιστήμονες, που είναι απολύτως ελεύθεροι να εισηγούνται και εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις και την πολιτική ευθύνη. Εμείς εκθέτουμε στην επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις. Πρέπει να γνωρίζει για παράδειγμα το κόστος από το κλείσιμο του λιανεμπορίου”.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις ειδικών, λέγοντας πως “θα ήθελα να μην βγαίνουν στα κανάλια και να λένε γιατί μειοψήφησαν”.