Έλ. Ράπτη: Ενισχύεται η συνεργασία ανάμεσα σε Κεντρική Διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία

|
THESTIVAL TEAM

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Forum των Δελφών ως ομιλήτρια στο πάνελ “Χτίζοντας ένα βιώσιμο οικοσύστημα: συνέργειες για επιτυχία”.

Στο πλαίσιο μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης για τη βιωσιμότητα του τουριστικού οικοσυστήματος, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, μέσα από συγκεκριμένα έργα που συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής.

Αναφέρθηκε στις θεσμικές πρωτοβουλίες με τις οποίες στο Υπουργείο Τουρισμού προωθείται η ενδυνάμωση της διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, για την αποδοτικότερη διαχείριση και προώθηση των προορισμών και ενισχύεται η συνεργασία ανάμεσα σε Κεντρική Διοίκηση/ τοπική αυτοδιοίκηση /ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε, επίσης, την καίρια σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και ποιοτικού μοντέλου τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί τον πυρήνα κάθε τουριστικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.