Γ. Βρούτσης: Λύνουμε τα χρόνια προβλήματα και την ταλαιπωρία για 487.000 οικογένειες αγροτών

|
THESTIVAL TEAM

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά με την τελική εφαρμογή των δράσεων για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών από τον e-ΕΦΚΑ, που θα οδηγήσει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2020 στην αναβάθμιση του τρόπου εξυπηρέτησης 487.780 αγροτών πως «λύνουμε, οριστικά, ένα χρόνιο πρόβλημα για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ξεκινώντας με τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας. Αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διευκολύνουμε την μετακίνησή τους στα υποκαταστήματα του».

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά των Ελλήνων αγροτών προχωρώντας στην αποκέντρωση όλων των υπηρεσιών του τέως ΟΓΑ στα υποκαταστήματα του αναβαθμισμένου e-ΕΦΚΑ όπου όλοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Η δράση της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τέως ΟΓΑ θα συνεχιστεί και στους άλλους νομούς και παράλληλα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο εξυπηρέτησης για όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, απαλλαγμένο από αγκυλώσεις, γραφειοκρατία και ταλαιπωρία.

Για ακόμα μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και την αποτελεσματική διοίκηση του e-ΕΦΚΑ που με τις δράσεις και τις αποφάσεις τους βρίσκουν καθημερινά λύσεις σε παθογένειες και προβλήματα δεκαετιών υπέρ του πολίτη και της εξυπηρέτησής του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.