Λαφαζάνης: Εξευτελιστική η μεταχείριση των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

“Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση και να ήταν η χώρα μας με την Τουρκία, δεν θα υφίσταντο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μια τέτοια ταπεινωτική και εξευτελιστική μεταχείριση να συλληφθούν, να μεταφερθούν με χειροπέδες και με καλυμμένα πρόσωπα και να κρατούνται επ’ αόριστον, μέχρι να γίνει η δίκη τους, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου το τουρκικό καθεστώς φυλακίζει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς και αντιπάλους του” δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει: “Είναι τραγικό ότι όλες τις προηγούμενες κρίσιμες μέρες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών, αλλά και τώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται περίπου αμήχανα, αντί να έχει σπεύσει να αναλάβει με τον πιο ουσιαστικό και έντονο τρόπο τις ευρύτερες δυνατές ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και προς πάσαν κατεύθυνση”.

Ο κ. Λαφαζάνης επιτίθεται στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ καταλογίζοντάς τους “υποκριτικά ευχολόγια”, ενώ -όπως λέει- στην πράξη δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να συμπεριφέρονται ως Δούρειοι Ίπποι.

Καταλήγοντας σημείωνει ότι “η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται όσο ποτέ να αποφασίσουν ότι δεν χρειάζονται “προστάτες” και “προστασίες” που γίνονται βρόγχος και ότι μπορούν με αυτοπεποίθηση και τόλμη να πάρουν για πρώτη φορά τις τύχες τους στα χέρια τους και να προασπίσουν το μέλλον αυτής της χώρας, χωρίς μνημόνια, λιτότητες και ολιγαρχίες”.