Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για το χιουμοριστικό meme με τον… Μπέρνι Σάντερς!

|
THESTIVAL TEAM

Αντιδράσεις προκάλεσε μια χιουμοριστική ανάρτηση του ΠΑΣΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Μπέρνι Σάντερς.

Η φωτογραφία του γερουσιαστή από την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου, έχει γίνει παγκοσμίως viral. Των περισσότερων η κεντρική σελίδα στα social media γέμισε με διάφορες παραλλαγές και μοντάζ με τον Σάντερς.

Μια τέτοια ανάρτηση, έκανε και το ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή το απόγευμα, στην επίσημη σελίδα του, τοποθετώντας τον Bernie Sanders, ανάμεσα στα ιδρυτικά πρόσωπα του κόμματος την 3/9/1974. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, παλιά και νέα στελέχη αλλά και απλοί ακόλουθοι αντέδρασαν έντονα. Σε σχόλια τους ζητούσαν να κατέβει η αμφιλεγόμενη φωτογραφία. Κάποιοι εκτιμούν ότι είναι ντροπή να εμφανίζονται τα ιστορικά στελέχη, σύμβολα του χώρου, όπως ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Παπαπανδρέου , σε μια τέτοια φωτογραφία. Άλλοι θεωρούν ότι δεν ταιριάζει στην πολιτική το ιντερνετικό χιούμορ. Άλλωστε, εδώ και χρόνια διεξάγεται μια συζήτηση στους «πράσινους», για το κατά πόσο έχουν βοηθήσει οι χιουμοριστικές και troll σελίδες την παράταξη να έρθει πιο κοντά τη νεολαία ή αν τελικά έχει μετατρέψει το κόμμα σε μια cult φιγούρα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του protothema.gr, στελέχη του κόμματος από όλες τις τάσεις αντέδρασαν έντονα εκφράζοντας την αντίθεση και διαφωνία τους για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Και δεν ήταν λίγα τα τηλέφωνα που δεν σταμάτησαν λεπτό να χτυπάνε από αγανακτισμένους «ψηφοφόρους» και «συντρόφους». Τη δυσφορία τους άλλωστε, εξέφρασαν πολλοί και κάτω από την ανάρτηση. Είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους, όπου μιλώντας στο protothema.gr σημειώνει πως ένα τόσο ισχυρό και ιστορικό κόμμα με τη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπονται τέτοιες αναρτήσεις. «Είναι το ακριβότερο πολιτικό brand της χώρας, έπρεπε να κατέβει η ανάρτηση».

Από την Τρικούπη υπήρξε αντίδραση. Σε δήλωση του ο γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος τονίζει πως, «η ανάρτηση του meme του ΠΑΣΟΚ με τον Μπέρνι Σάντερς είναι απολύτως χιουμοριστική, δεν έχει κανένα πολιτικό statement και αναπαράγει – αυτοσαρκαστικά – ένα παγκόσμιο τρεντ στα σόσιαλ μίντια που αναπαρήγαγαν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στους επίσημους λογαριασμούς τους, μεγάλες εταιρείες, brands, ομάδες, ηθοποιοι κλπ, χωρις αυτο να σημαίνει ότι είναι όλα ίδια. Το χιούμορ είναι κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, προφανώς με κατανόηση σε όσους δεν το συμμερίζονται».

Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση:

Μην έχεις αμφιβολία που ήταν ο Μπέρνι στις 3/9/1974. #BernieSanders

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΣΟΚ στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021