Πρύτανης ΑΠΘ: Ενέργειες σε βάρος καθηγητών όπως στον Μπουραντώνη δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες (video)

|
THESTIVAL TEAM

Τις κινητοποιήσεις φοιτητών προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και την παρουσία της ειδικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολίασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η μερίδα αυτών των φοιτητών, γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δε βρίσκονται στα πανεπιστήμια, έχει την άποψη της, την εκφέρει. Όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντωνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες», υποστήριξε ο κ. Παπαϊώννου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού για αυτό και οι φοιτητές διαμαρτύρονται.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρύτανη του ΑΠΘ:

«Σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες ενέργειες. Η μερίδα αυτών των φοιτητών, γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δε βρίσκονται στα πανεπιστήμια, αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει. Όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντωνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι δημόσιο, περιουσία του ελληνικού λαού, για αυτό και οι φοιτητές θα διαμαρτυρηθούν».

Δείτε όλα όσα είπε: