Φοιτητές από την κατάληψη της Πρυτανείας: Η χθεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση ήταν απάντηση στους συγκλητικούς

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Η μεγαλειώδης διαδήλωση ήταν και η απάντηση στους συγκλητικούς που μας επισκέφτηκαν μετά την πορεία και προσπάθησαν να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε την κατάληψη με μία μεσοβέζικη λύση, η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να μας καλύψει», αναφέρουν οι φοιτητές που πραγματοποιούν κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, με αφορμή την χθεσινή κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές που συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης ζητούν, μεταξύ άλλων, την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ, ανατροπή του νόμου για τα ΑΕΙ, να αποσυρθούν οι κατηγορίες στους 31 συλληφθέντες κατά τα επεισόδια της Δευτέρας έξω από την Πρυτανεία και άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

H ανακοίνωση της Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας:

«Σήμερα, 25/2, 3 μέρες μετά την αστυνομική εισβολή και τη σύλληψη των 31 συντρόφων/ισσών μας η πρυτανεία παραμένει κατειλημμένη. Με αφετηρία την κατάληψη, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, σχημάτων και φοιτητικών συλλόγων που κινήθηκαν προς το άγαλμα Bενιζέλου, ξεκινώντας μία από τις πολυπληθέστερες και δυναμικότερες πορείες στο πρόσφατο παρελθόν. Μέσα στην τωρινή δυστοπική συνθήκη της πολύπλευρης επίθεσης στην κοινωνία και της εργαλειοποίησης της πανδημίας από το κράτος, χιλιάδες κόσμου συσπειρώθηκε στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων φυσικού, θεάτρου, εικαστικών και της κατειλημμένης πρυτανείας, Η απάντηση στις επιταγές του κράτους και των πρυτανικών αρχών δόθηκε στο δρόμο.

Η μεγαλειώδης διαδήλωση ήταν και η απάντηση στους συγκλητικούς που μας επισκέφτηκαν μετά την πορεία και προσπάθησαν να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε την κατάληψη με μία μεσοβέζικη λύση, η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να μας καλύψει.

Απαιτούμε:

– Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη

– Καμία δίωξη στους/στις 31 συλληφθέντες/είσες της 22/2

– Παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ Παπαϊωάννου

– Το άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων

– Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές μέχρι να ξεκινήσουν μαθήματα δια ζώσης

– Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας.

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2:

7.00 Κάλεσμα στήριξης στην κατειλημμένη πρυτανεία

12:00 Συνέλευση για τη διοργάνωση και το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια της κατάληψης

17:00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας, Παρασκευή 25/2».