Σε εφαρμογή το σχέδιο “ασφάλεια” στο ΑΠΘ – Κλειδώνουν το βράδυ 67 πόρτες του Ιδρύματος

25/09/2019 11:20
|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νέο μέτρο για την ασφάλεια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εφαρμόζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του πανεπιστημίου 67 πόρτες του campus θα κλειδώνουν από τις 21.30 έως τις 06.00 π.μ.

Για το νέο μέτρο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος στην εκπομπή “Λόγια της Πόλης “.

Όπως επισήμανε ο ίδιος θα παραμένουν ανοιχτές μόνο δύο κεντρικές είσοδοι, αυτή της Φιλοσοφικής επί της οδού Εθνικής Αμύνης και αυτή απέναντι από την είσοδο της Έκθεσης στην Εγνατία.

«Υπήρχαν περίπου 67 πόρτες ανοιχτές και ήταν δύσκολο να ελεγχθεί κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Στόχος είναι να υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος σε αυτούς που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο το βράδυ», τόνισε ο κ. Κωβαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο στις δύο κεντρικές εισόδους που θα παραμένουν ανοιχτές και μετά τις 9μιση το βράδυ θα βρίσκονται φύλακες της υπηρεσίας.

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελευθερίας εκπαίδευσης και έρευνα. Θεωρείται κάτι αυτονόητο και τηρείται διαχρονικά στην χώρα μας. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο όπου παρεμποδίζεται η ελευθερία της έρευνας και διδασκαλίας. Θέλουμε την Πανεπιστημιούπολη να είμαι μία όαση στο κέντρο της πόλης μας», πρόσθεσε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ.

Αναφορικά με τους ψύλλους που εντοπίστηκαν σε χώρους Πανεπιστημίου, στο τμήμα Χημείας, με αποτέλεσμα να τσιμπήσουν υπάλληλο του Πανεπιστημίου ο κ. Κωβαίος επισήμανε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί απεντόμωση από την εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημιακού ιδρύματος προσθέτοντας ότι μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Δείτε όσα είπε ο κ. Κωβαίος: