ΙΣΘ: Η ζήτηση των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ από το εξωτερικό είναι απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης

15/07/2019 15:40
|
THESTIVAL TEAM

Η ζήτηση των φοιτητών ιατρικής του ΑΠΘ από όλα τα νοσοκομεία του εξωτερικού είναι απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των φοιτητών του, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – καθηγητών της αλλοδαπής, στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΑΠΘ.

Για την αγαστή συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το ΑΠΘ έκανε λόγο ο πρόεδρος του, Νίκος Νίτσας, παρουσία του δημάρχου και εκπροσώπων παραγωγικών κι άλλων φορέων της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νίτσας επεσήμανε ότι η σχέση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την κοινωνία και την πόλη προσδίδει ποιοτικά χαρακτηριστικά όχι μόνο στην εικόνα και στην επικοινωνία, αλλά και στην ουσία της επιστημονικής και κοινωνικής συνύπαρξης.

Ως απτό παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ του ΙΣΘ, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας και του Ιατρικού τμήματος του ΑΠΘ, ο Πρόεδρος ανέφερε την ενεργό συμμετοχή των μελών ΔΕΠ σε όλες τις δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Η μακρόχρονη συνεργασία, σχέση και στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το συγκεκριμένο ΑΕΙ της Βόρειας Ελλάδας αναδείχθηκε και πρόσφατα με τις εκλογές του Συλλόγου που έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με πρόγραμμα, επίβλεψη και εγγύηση του ΑΠΘ» είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Αριστοτελείου γιατί η δική του ανάπτυξη, είναι ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».