Ν. Κεραμέως: Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα – Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

12/07/2019 08:00
|
THESTIVAL TEAM

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με το εξεταστικό σύστημα, ανακοινώθηκε πως δε θα αλλάξει, αλλά θα του γίνουν βελτιώσεις. «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», ανέφερε σχετικά η κα Κεραμέως.

Παράλληλα, αναφορικά με την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, ανακοινώθηκε πως θα δοθεί παράταση στην υποβολή τους, ενώ σημαντική ήταν και η ανακοίνωση σχετικά με την 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα, η οποία τελικά δε θα ιδρυθεί.

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, είπε η υπουργός Παιδείας, θα έρθει η κατάργηση του ασύλου. «Εχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ», σημείωσε

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας. Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», ανέφερε εκφράζοντας την υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Newsit με τις ανακοινώσεις: