ΑΠΘ: Για 13η συνεχή χρονιά ξεκινά το διεπιστημονικό, διατμηματικό μεταπτυχιακό στις νανοτεχνολογίες

|
THESTIVAL TEAM

Για 13η συνεχή χρονιά από το 2002 ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 το Διεπιστημονικό, Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών πλήρους ειδίκευσης ΜΔΕ του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Το αντικείμενο των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας συνδιάζει ένα ευρύ διεπιστημονικό πεδίο σπουδών και εφαρμογών και βρίσκεται στην πρωτοπορία των ραγδαία αναπτυσσόμενων Νανοεπιστημών.

Διεθνούς φήμης καθηγητές από το Berkley (USA) Imperial (UK) HZB BERLIN (German), Beograd (Servia) διδάσκουν στο μεταπτυχιακό που έχει καταφέρει να κερδίσει μια εξέχουσα θέση στον τομέα των Νανοεπιστημών διεθνώς.

Το ΔΠΜΣ ΝΝ διαθέτει 23 θέσεις για απόφοιτους Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου και Ιατρικών σχολών.

Σχετικές πληροφορίες: www.nn.physics.gr Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας Ltfn ΑΠΘ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LTFN- ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ

Σε ό,τι αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων νανοτεχνολογίας στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, ερευνητές και εκπρόσωποι εταιρειών εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την προώθησή τους σε βιομηχανική παραγωγή και υποστηρίζουν ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες εντός και εκτός Ελλάδας.

“Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να υπάρξουν χρηματοπιστωτικές ευκαιρίες, ώστε να διαμορφωθεί επενδυτικό κλίμα, να δημιουργηθούν δουλειές και να βγουν στην αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα. Μία πρώτη γεύση θα έχουμε στο συνέδριο Νανοτεχνολογίας που θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη σε ένα μήνα και θα συμμετάσχουν τέτοιοι επενδυτές” εξηγεί ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Στέλιος Λογοθετίδης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.