“Καλάθι του νοικοκυριού”: Νέες κατηγορίες προϊόντων για διαβητικούς από την Τετάρτη

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Nέες κατηγορίες προϊόντων που αφορούν στους καταναλωτές ειδικών κατηγοριών (πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη) προστίθενται από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο «καλάθι του νοικοκυριού»:

προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» και «Προϊόντα βρώμης»,
διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια»,
συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν»
και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι».

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς:

«Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά»,
«Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά»,
«Τυρί με χαμηλά λιπαρά»,
«Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)»
και «’Όσπρια».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι «από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 το “καλάθι του νοικοκυριού” συμπληρώνεται με τα βασικά διατροφικά είδη που αφορούν στους συμπολίτες μας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Στόχος και σ’ αυτή τη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας είναι να προσφέρουμε τα απαραίτητα για τη διαβίωση τους προϊόντα στις κατά το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Για το εορταστικό μας καλάθι θα υπάρχουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.