Αρχιτέκτονας δημιούργησε μικρογραφία της Θεσσαλονίκης με τουβλάκια Lego! (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Πως θα έμοιαζε η Θεσσαλονίκη αν ήταν φτιαγμένη από τουβλάκια Lego; Αν ποτέ σας γεννήθηκε αυτή η απορία τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση. Ένα κατάστημα παιχνιδιών και ένας αρχιτέκτονας ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την πρώτη μικρογραφία της Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από στοιχεία Lego. Μη χάνετε χρόνο. Η ενδιαφέρουσα κατασκευή σας περιμένει στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους 10 και Β. Ηρακλείου, όπου εδρεύει το Toys-shop Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία της μικρογραφίας της πόλης από πλαστικά κυβάκια ανήκει στα πολυκαταστήματα παιχνιδιών Toys-shop.gr. Σε μια προσπάθεια να τιμήσουν τη Θεσσαλονίκη και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων της, ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα Ιωάννη Περισοράτη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το φιλόδοξο εγχείρημα. Η κατασκευή της μικρογραφίας ήταν απαιτητική και το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό. Η Θεσσαλονίκη από Lego φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του καταστήματος Toys-shop και έχει διαστάσεις 2 επί 6 μέτρα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται το κατάστημα μόνο και μόνο για να θαυμάσουν την δημιουργία του κ. Περισοράτη. Όσοι πελάτες διαπιστώνουν κατά την επίσκεψή τους το εντυπωσιακό κατασκεύασμα αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να το θαυμάσουν και αποχωρούν εντυπωσιασμένοι.

Λίγα λόγια για την κατασκευή της Lego Θεσσαλονίκης

Η περιοριστική μορφολογία των δομικών του στοιχείων αποτελεί τον σχεδιαστικό γνώμονα του έργου, ο οποίος ορίζει έναν αλγόριθμο υποδιαίρεσης (subdivision algorithm) του πολεοδομικού σχεδίου και οδηγεί σε μια αφαιρετική απόδοση αυτού, διατηρώντας τον διαγραμματικό του χαρακτήρα. Η κατασκευή αποτελείται από 35.000 τουβλάκια, για την εφαρμογή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές προβολικής χαρτογράφησης (projection mapping) και πάνω από 100 ώρες συναρμολόγησης.

Ποιες περιοχές θα δείτε στην Lego απεικόνιση της Θεσσαλονίκης

Η απεικόνιση της πόλης, σε κλίμακα 1:625, εκτείνεται από το λιμάνι ως το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και από την λεωφόρο Νίκης έως την Αγίου Δημητρίου. Η αυστηρή πολεοδομική διάταξη αυτού του τμήματος της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται από τις κάθετες και διαγώνιες οδούς, υπογραμμίζεται από ένα σύστημα γραμμικού φωτισμού το οποίο λειτουργεί ως ένα ενοποιητικό στοιχείο μεταξύ δομημένου και ελεύθερου χώρου.

InsideOut1.jpg

DSC_5937.JPG

LefkosPyrgos.jpg

EntranceView3.jpg

Info:

Toys-shop Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 10
Τηλ.: 2310 220051
Email: [email protected]

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 21:00
Σάββατο 9:00 – 20:00