Τάκης Γιαννούτσος: Εκεί τελείωσε, κατάλαβα ότι όλα είναι λάθος

O Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης ήταν οι πρώτοι καλεσμένοι του χρόνου στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην πολιτική ορθότητα και τις αλλαγές που αυτή φέρει στον δημόσιο τους λόγο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Γιαννούτσος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σαφώς και είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς στην πολιτική ορθότητα. Πράγματα τα οποία τα ήξερες, τα έλεγες, τα χρησιμοποιούσες και τα λοιπά βλέπεις ότι ήταν όλα λάθος. Πραγματικά, ήταν προσβλητικά. Οπότε πρέπει να προσαρμοστείς και να είσαι αρκετά πιο κύριος και ευγενικός. Να μην προσβάλλεις δηλαδή τον άλλον με διάφορα αστεία».
«Η αλήθεια είναι πως, άμα ακούσουμε εκπομπές στις οποίες εντελώς αυθόρμητα μπορεί να λέγαμε κάποια πράγματα, τόσο στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, θα μπορούσαν σήμερα να θεωρηθούν προσβλητικά αν και ήταν αυθόρμητα. Μπορεί να είναι κιόλας. Πραγματικά για ορισμένα απ’ αυτά εγώ το μετανιώνω» συμπλήρωσε ο Θοδωρής Βαμβακάρης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.
Εν συνεχεία, δε, ο Τάκης Γιαννούτσος παραδέχθηκε πως «έχω αισθανθεί άσχημα και πριν γίνει αυτό το πράγμα τόσο δυνατό. Εγώ χρησιμοποιούσα μια λέξη για κάποιον τον οποίο θεωρούσαμε κάπως. Μια λέξη, όχι πολύ προσβλητική, που τελικά ήταν πάρα πολύ προσβλητική. Με συναντάει μια γυναίκα σε μια βάπτιση και μου λέει: «Σας ακούω πάρα πολλά χρόνια αλλά, όταν θέλετε να πείτε κάτι για κάποιον και τον λέτε έτσι, επειδή έχω μια κόρη έτσι…» και εκεί τελείωσε. Κατάλαβα ότι όλα είναι λάθος. Δηλαδή το 50% της κουβέντας που γίνεται είναι λάθος».





