Σταύρος Μαυρίδης: Πάνω στο μεθύσι έλεγα ψέματα περί αυτοκτονίας, ο εισαγγελέας διέταξε να μπω στο ψυχιατρείο

|
THESTIVAL TEAM

Για την δύσκολη περίοδο που είχε εθισμό στο αλκοόλ, αλλά και την παραμονή του σε ψυχιατρική κλινική μίλησε ο Σταύρος Μαυρίδης σε συνέντευξη που έδωσε.

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» ο τηλεοπτικός σύζυγος της Μαρίας Καβογιάννη στα «Εγκλήματα» αρνήθηκε, ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά απειλούσε ότι θα έκανε κακό στον εαυτό του, όταν ήταν μεθυσμένος.

«Αυτά περί αυτοκτονιών τότε ήταν για να διώξω τα κανάλια από την πόρτα του σπιτιού μου. Ήμουν μεθυσμένος, το σφάλμα ήταν καθαρά δικό μου. Στα πολύ κάτω μου είχα πιει δυο και τρία τσίπουρα και το γλεντούσα. Είχα εθιστεί στο αλκοόλ για 2 – 3 χρόνια. Τότε λοιπόν λόγω του ότι πάνω στο μεθύσι μου έλεγα όλα αυτά τα ψέματα περί αυτοκτονίας σε μια ζωντανή εκπομπή, ο εισαγγελέας διέταξε να νοσηλευτώ στο ψυχιατρείο του Θριάσιου, όπου μου έδιναν κάτι βιταμίνες και ένα χάπι για τον εγκέφαλο, γιατί πάσχω από παρεγκεφαλίτιδα. Και στο Θριάσιο όμως έξανα παραστάσεις, βραδιές θεάτρου» ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μαυρίδης εξήγησε, γιατί «εξαφανίστηκε» μετά τη νοσηλεία του, αποκαλύπτοντας ότι έμεινε για έναν χρό9νο στο Άγιον Όρος.

Όπως είπε: «Μετά το ψυχιατρείο, πήγα σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος περίπου για έναν χρόνο. Σκέφτηκα να γίνω μοναχός, είχα φορέσει και ράσο. Τώρα που γύρισα στα εγκόσμια, βλέπω πως όλοι είναι σε έναν πανικό μέσα στο άγχος. Στο μοναστήρι ήμουν μόνος με τον εαυτό μου, κάνοντας εσωτερικό διαλογισμό. Προσευχόμουν στον Θεό και έπαιρνα δύναμη».

Τέλος, ο Σταύρος Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι η παραμονή του στο Άγιον Όρος του έκανε καλό και πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Δεν μου έλειπε τίποτα και κανείς. Υπάρχει πολλή τοξικότητα στους ανθρώπους. Είχα επικοινωνία με δύο μόνο άτομα. Τα κινητά, οι τηλεοράσεις και όλα αυτά έφαγαν delete και είδα την άλλη πλευρά της ζωής. Όταν εμπεδώσεις την μοναξιά και είσαι με τον Θεό, είσαι πολύ καλά».

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην τηλεόραση

Πριν λίγο καιρό, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Katerina» και αποκάλυψε τις περιπέτειες που πέρασε στη ζωή του και μιλώντας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Αρχικά, ανέφερε: «Έχω να βγω στην τηλεόραση περίπου 4 χρόνια. Ήταν εισαγγελική παρέμβαση η εισαγωγή μου στο ψυχιατρείο, η οποία κράτησε 40 ημέρες. Η πίστη μου στον Θεό μου έδωσε τη δύναμη να σταθώ και πάλι στα πόδια μου».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.