Μέλπω Ζαροκώστα: Από ό,τι άκουσα η Τζένη Καρέζη καθυστέρησε να το αντιμετωπίσει

|
THESTIVAL TEAM

Η Μέλπω Ζαροκώστα έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα. Η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου μίλησε για την περιπέτεια υγείας της, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο καρκίνος φοβήθηκε μπροστά σας και τον ξεπεράσατε. Μιλήστε μου λίγο για εκείνες τις στιγμές, όταν σας πρωτοανέφεραν ότι έχετε καρκίνο.

Πανικός! Αλλά είχα την τύχη να έχω γιατρό τον Παπανικολάου, διάσημο χειρουργό πολλών σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, που με στήριξε και συναισθηματικά. Τον εμπιστευόμουν. Παρά τον πανικό, όμως, πήρα αποφάσεις γρήγορα κι αποφασιστικά.

Να φανταστώ ένας άνθρωπος που περνά καρκίνο δεν φοβάται τον θάνατο…

Όλοι φοβόμαστε τον θάνατο ανά πάσα στιγμή κι ώρα. Δεν ξεχνιέται ο φόβος αυτός…

Τζένη ή Αλίκη;

Δεν μπορείς να συγκρίνεις… Καθεμιά είχε την περσόνα της -μάλλον διαφορετικές- και οι ρόλοι τους ήταν κατά κύριο λόγο διαφορετικοί.

Τώρα πορεύεστε στα 92 χρόνια σας. Πιστεύατε ότι θα ζήσετε τόσο πολύ;

Ειδικά μετά την περιπέτεια του καρκίνου, μάλλον όχι… Επ’ αυτού για να φανώ χρήσιμη στους συνανθρώπους μου, συνιστώ έγκαιρη και προληπτική εξέταση και να μην καθυστερεί κανείς να μπει στο χειρουργείο ή τέλος πάντων να κάνει αμέσως ό,τι χρειάζεται κι ας είναι δύσκολο. Απ’ ό,τι άκουσα, η Τζένη Καρέζη καθυστέρησε να το αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.