Μαρία Κάλλας: Η ντίβα και το θύμα που έζησε την κακοποίηση – Όσα αποκαλύπτει η βιογράφος της

|
THESTIVAL TEAM

Tην αποκαλούσαν «La Divina» («Η Θεϊκή») και στη διάρκεια της ζωής της γνώρισε τη δόξα και τη φήμη, δημιουργώντας έναν μύθο γύρω από το όνομά της. Η πραγματική ζωή όμως της κορυφαίας σοπράνο Μαρία Κάλλας φαίνεται πως ήταν το ακριβώς αντίθετο, ήταν μια ταραγμένη και βασανισμένη ζωή.

Όπως αποκαλύπτει η νέα βιογραφία της, συχνά τη νάρκωνε ο βίαιος εραστής της και δισεκατομμυριούχους Αριστοτέλης Ωνάσης, ο σύζυγος και ο πατέρας της την εξαπατούσαν και η μητέρα της την εκβίαζε και προσπάθησε να την εξωθήσει στην πορνεία.

«Η Κάλλας η τραγουδίστρια μπορεί να είχε το πάνω χέρι στον κόσμο της μουσικής, όμως η Μαρία η γυναίκα ήταν ένα θύμα των καταστάσεων», αναφέρει η βιογράφος της Λίντσι Σπενς, συγγραφέας του «Cast A Diva: The Hidden Life Of Maria Callas».

Για τη Μαρία Κάλλας έχουν γραφτεί σχεδόν 30 βιογραφίες, όμως η Σπενς φαίνεται να ρίχνει φως στη ζωή της ντίβας, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε κούτες με επιστολές της σε ένα αρχείο του πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, που δεν είχαν εξεταστεί.

Η αλληλογραφία με τον σύζυγο και ατζέντη της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, δείχνει πως «ήταν στην πραγματικότητα τόσο δουλοπρεπής και υπάκουη σε εκείνος και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έτσι ήταν ως γυναίκα», δήλωσε η Σπενς στη Daily Mail.

«Ήταν ένα τόσο υποτακτικό άτομο και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Κάλλας τη ντίβα. Όταν είσαι έτσι, φυσικά προσελκύεις ανθρώπους που κακοποιούν. Αυτό περιλαμβάνει τους Μοενεγκίνι, Ωνάση, ακόμη και τους ίδιους τους γονείς της», προσθέτει η βιογράφος.

Τα βασανιστήρια του Ωνάση

Κανείς δεν την κακοποίησε τόσο όσο ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αναφέρει το δημοσίευμα. Τη «βασάνισε» συναισθηματικά και σωματικά στη διάρκεια της σχέσης τους προτού την εγκαταλείψει με σκληρό τρόπο για την Τζάκι Κένεντι, την οποία παντρεύτηκε το 1968.

Από τα ημερολόγια στενού φίλου της Κάλλας, η Σπες ανακάλυψε ότι ο Ωνάσης έδινε στην τραγουδίστρια το ισχυρό υπνωτικό – ηρεμιστικό methaqualone, γνωστό και ως Mandrax, στο οποίο εθίστηκε μαζί με το Nembutal, ένα βαρβιτουρικό που χρησιμοποιείται στην προ – αναισθησία.

Εκείνη το έπαιρνε με τη θέλησή της, αλλά με την Κάλλας αποτελεσματικά σε καταστολή, ο Ωνάσσης – τα «διεφθαρμένα» σεξουαλικά αιτήματα του οποίου είχαν σοκάρει ακόμη και τη διαβόητη Μαντάμ Κλοντ, που διατηρούσε οίκο ανοχής στο Παρίσι – μπορούσε να την κακοποιεί σεξουαλικά με τρόπους που τη μείωναν, λέει η βιογράφος, προσθέοντας ότι δεν θα τα είχε αποδεχτεί αν είχε πλήρως τις αισθήσεις της.

Η Σπενς εξηγεί ακόμη ότι η Κάλλας εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε ήδη «ψυχολογικά προβλήματα», εξαιτίας των πιέσεων που αφορούσαν την καριέρα της αλλά και το γεγονός ότι μεγάλωνε. Η πίεση αυξήθηκε όταν ανακάλυψε ότι ο πλούσιος εραστής της επισκεπτόταν συχνά τα κορίτσια της Μαντάμ Κλοντ, και ότι είχε διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρα στο σπίτι του στο Παρίσι σαν οίκο ανοχής.

«Έλεγε ότι το έκανε για να υπενθυμίζει στις γυναίκες τι ήταν. “Το καλύτερο κορίτσι είναι ένα κορίτσι που δεν θα ξαναδείς ποτέ” συνήθιζε να λέει ο Ωνάσης. Ήταν μια από τις αγαπημένες του ρήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.