Συγκέντρωση υγειονομικών στο ΥΜΑΘ: Κρέμασαν τις μάσκες τους στα κάγκελα (φωτο & video)

|
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΗΤΣΑΓΓΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από σωματεία εργαζομένων νοσοκομειακών ιατρών της Θεσσαλονίκης έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ.

Την κινητοποίηση στηρίζουν τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ενώ στο πλευρό τους τάσσεται και η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Τέλος αιτούνται την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και την χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, κρέμασαν τις μάσκες τους στα κάγκελα του ΥΜΑΘ.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα ανέφερε ότι: ” Δεν ακούγονται τα αιτήματά μας από την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει υποστελεχωμένο και δεν έχει ενισχυθεί στον απαραίτητο βαθμό για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”.

“Οι υγειονομικοί αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι στην πρώτη γραμμή. Όμως η κυβέρνηση αντί να μας ακούει μας διώκει και μας λοιδορεί, όπως και με την περίπτωση της προέδρου Δάφνης Κατσίμπα την οποία καλούν σε απολογία για τις δηλώσεις της αλλά και προέδρους άλλων σωματείων”, σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Τραγικά τα γεγονότα στο ΑΠΘ

Ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί καταδίκασαν και τα χθεσινά τραγικά, όπως τα χαρακτήρισαν, γεγονότα που συνέβησαν στο ΑΠΘ, με την είσοδο της Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Αντιπροσωπεία της ΕΝΙΘ αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν τη διαμαρτυρία, προς αποφυγή τυχόν εντάσεων.

Αυτήν την ώρα η οδός Αγίου Δημητρίου είναι κλειστή.

Δείτε video και φωτογραφίες του Thestival: