Το νέο σποτ της Πολιτικής Προστασίας – 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή (video)

|
THESTIVAL TEAM

“Μια εικόνα δεν μπορεί να σε κάνει να ακούσεις πόσο αδύναμα χτυπάει η καρδιά κάποιου που πρέπει να βοηθήσεις και πόσο δυνατά σε σφίγγει το τρομαγμένο παιδί που σηκώνεις στην αγκαλιά σου. Δεν μπορεί να σου μιλήσει για την αφόρητη λύπη που θα κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή για κάτι που δεν πρόλαβες….”.

Αυτά είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται στο βίντεο της Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της (1995-2020) και το οποίο αφιερώνει στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που ως καθημερινό έργο και αγωνία τους έχουν την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Το επετειακό βίντεο που τιμά κάθε έναν από τους φορείς οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο της (Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ), καθώς και με μια αφιερωματική σειρά φιλοτελικών προϊόντων που αποτυπώνουν τη διακλαδικότητα αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντονισμένη και ενιαία προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, η Πολιτική Προστασία λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη που με μοναδικό θάρρος και αυταπάρνηση, μάς κρατούν όλους ασφαλείς. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη μας – είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του επετειακού βίντεο, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνει πως «στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Το να είμαστε χρήσιμοι, το να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας είναι ο απώτερος στόχος μας, ο φάρος που καθοδηγεί τα βήματά μας και μας δίνει κίνητρο να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Γιατί από το 1995, η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίζει καθημερινά διαρκώς αυξανόμενες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η κλιματική κρίση είναι εδώ – οι φυσικές καταστροφές γίνονται πιο βίαιες, πιο συχνές. Ανθρωπογενείς καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα αποτελούν πάντοτε υπαρκτό κίνδυνο, ενώ καινοφανείς «αόρατες» απειλές, όπως ο νέος κορωνοϊός, δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας. Δίνοντας πάντοτε το παρών, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κύκλου των καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την ετοιμότητα, η Πολιτική Προστασία έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Αποτελεί πλέον θεσμό, έχοντας σφυρηλατήσει μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με κάθε πολίτη».

“25 χρόνια μετά, λοιπόν, συνεχίζουμε. Με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που θέτει τα θεμέλια για ένα πλήρως αναδιαρθρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας – ασπίδα ενάντια σε κάθε καταστροφή. Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που διασφαλίζουν την άμεση και συντονισμένη απόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, στη βάση των καλύτερων διεθνών προτύπων και πρακτικών. Με ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό σύστημα Πολιτικής Προστασίας RescΕU, αλλά και σε διαρκή συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα. Συνεχίζουμε με σχέδιο, στρατηγική και απέραντη εμπιστοσύνη στο προσωπικό μας, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που δίνουν καθημερινά τη μάχη. Γιατί η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αγκαλιάζει ολόκληρη την Ελλάδα και στηρίζει κάθε έναν Έλληνα πολίτη ξεχωριστά”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.