Το “αντίο” του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ στον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη

|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, ο οποίος άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή, εξέδωσε το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Mε βαθιά θλίψη πληροφορήθηκαν τα μέλη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου Τασσιά.

Ο Σεβασμιώτατος υπήρξε απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θελογίας και διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Ούζγκοροντ της Ουκρανίας.

Τόσο ως κληρικός και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όσο και ως Μητροπολίτης Λαγκαδά υποστήριξε συνειδητά την λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Τμήματός μας, αναπτύσσοντας επωφελείς συνεργασίες και δραστηριότητες με τα μέλη του και προσβλέποντας πάντοτε στην προβολή του θεολογικού λόγου.

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας τιμά τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου. Εκφράζει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια και εύχεται ο Κύριος να τον κατατάξει στην Χώρα των Ζώντων”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.