Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία φοιτητών στο ΠΑΜΑΚ ενάντια στον νόμο για τα ΑΕΙ (φωτο & video)

|
ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το σύλλογο φοιτητών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στον αύλειο χώρο του πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές υπό τη συνοδεία διαφόρων μουσικών οργάνων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στον νόμο Κεραμέως.

Μάλιστα η πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος καταγγέλλει πως δεν διδάχθηκε και δεν βαθμολογήθηκε σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.

Ο Σύλλογος ζητά να μην χαθεί το εξάμηνο και να βρεθεί τρόπος να διδαχθούν όλα τα μαθήματα καθώς και βελτίωση του τρόπου τηλεκπαίδευσης.

“Ζητούμε, άνοιγμα των πανεπιστημίων,  προσλήψεις καθηγητών, καλύτερες συνθήκες φοίτησης, ώστε να ανοίξουμε και μεις και να μπορέσουμε να είμαστε ξανά φοιτητές, καλλιτέχνες και μουσικοί. Τα πράματα είναι πολύ δύσκολα, οι φοιτητές δεν έχουν όργανα όλοι στο σπίτι, δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβες μεταξύ μας, ενώ στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης πέφτει η σύνδεση, χαλάει ο ήχος και ουσιαστικά δεν λειτουργούμε” δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα Τσάμη.

Παράλληλα, μέσω ενός παραδοσιακού τραγουδιού, στο οποίο άλλαξαν τους στίχους εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, έξω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Στην διαμαρτυρία ακούστηκαν τα παρακάτω τραγούδια:

1.Μικρόκοσμος

2.Ακορντεόν Λοΐζος

3.Να σταθώ στα πόδια μου

4.Τώρα τώρα

5.Μαργούδη ( παραλλαγή με στίχους των φοιτητών).