Στους δρόμους βγαίνουν οι διανομείς στις 10 Μαρτίου

|
THESTIVAL TEAM

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη 10 Μαρτίου διανομείς σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεις διανομέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας:

Συγκεκριμένα ζητούν:

–              Αυστηρoύς ελέγχους και ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν τα εργατικά μας δικαιώματα (πλήρης ασφάλιση, πληρωμή προσαυξήσεων νυχτερινών, αργιών, Κυριακών, Δώρων, επιδομάτων)

–              Εφαρμογή του νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 (πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση/συντήρηση μηχανής, παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας,)

–              Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

–              Άμεση έκδοση της εγκυκλίου για την μόνιμη Δήλωση των πινακίδων/μοτοσικλετών στο Π.Σ. Εργάνη

–              Θεσμοθέτηση συγκεκριμένης διάταξης αποζημίωσης καυσίμων

–              Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που απορρέουν από αμέλεια παροχής των ΜΑΠ και του αρ. 56 να βαραίνουν ποινικά και χρηματικά των εργοδότη.

–              Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

–              Υποχρεωτική Κλαδική Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό που αφορά και τους διανομείς

–              Δωρεάν τεστ για τον COVID-19. Γενναία ενίσχυσή του Συστήματος Υγείας

«Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κτλ. Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 που αφορά τους διανομείς για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας (παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ.)», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.