Ρίγη συγκίνησης στη Στουτγάρδη – Μεγάλη παρέλαση της Ελληνικής Ομογένειας (video)

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με τη συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς, Ελληνικών Σχολείων της Ομογένειας, Πολιτιστικών Συλλόγων και των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η ιστορική παρέλαση στο κέντρο της Στουτγάρδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με το thenewhellenictimes.com, πλήθος κόσμου που είχε προμηθευτεί εισιτήρια και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, βρέθηκε στην περιοχή καταχειροκροτώντας το Άγημα των Ευζώνων που άνοιξε την παρέλαση υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια, ακολούθησαν μαθητές και μέλη Συλλόγων, με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Συνολικά 60 τοπικοί σύλλογοι της Ομογένειας από όλα τα κρατίδια, σχεδόν 1.500 παιδιά και εκπρόσωποι οργανώσεων και φορείς πολιτισμού συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση ενώ από την πλευρά της η οργανωτική επιτροπή, που δούλεψε επί σειρά εβδομάδων, εξέδωσε και σχετικό βίντεο – προσκλητήριο στο οποίο τόνιζε μεταξύ άλλων πως “όλοι οι Έλληνες δίνουμε το παρών στη μεγάλη επετειακή γιορτή της πατρίδας μας”.

Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι ώρα Γερμανίας.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την παρέλαση στο Youtube.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.