Ψήφισμα 1.000 υπογραφών υπέρ του Κουφοντίνα

THESTIVAL TEAM

Αντιπροσωπεία τριών δικηγόρων συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή και του επέδωσαν ψήφισμα “έκκληση νομικών για τη ζωή του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα”, προκειμένου, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, “το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος”.

Σύμφωνα με το protothema.gr, τον κ. Αλεξανδρή επισκέφθηκαν ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Παπαστεργίου, ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Θανάσης Καμπαγιάννης και η εκπρόσωπος της “Ένωσης Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων” Χρυσάνθη Ζαχάρωφ και επέδωσαν ψήφισμα με τις 1.000 υπογραφές, καθώς και δύο προγενέστερα κείμενα δικηγόρων (κείμενο Πάτρας και κείμενο των 79), με τα οποία ζητείται η ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας.

Ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αρκέστηκε να παραλάβει το ψήφισμα και άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις της αντιπροσωπείας.