“Όχι άλλα θύματα”: Διαμαρτυρία ποδηλατών έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτο)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με πλακάτ που έγραφαν «φρέναρε για εμάς», «υπάρχουμε κι εμείς» και «όχι άλλα θύματα», ποδηλάτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι ποδηλάτες διαμαρτυρήθηκαν για το κυκλοφοριακό με αφορμή και τον θάνατο της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά της.

Μέλη συλλογικοτήτων βρέθηκαν στο δημαρχείο ζητώντας ασφαλή κυκλοφορία για όλους με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το κυκλοφοριακό.

«Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει ένα ασφαλές δίκτυο ποδηλατόδρομων, το οποίο θα ενώνει τις γειτονιές με το κέντρο της πόλης και τα σημεία ενδιαφέροντος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Τερζόπουλος, μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy.

«Θέλουμε να υπάρχουμε και εμείς στον δρόμο. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν μας ακούνε οι πεζοί, δεν μας βλέπουν τα αυτοκίνητα», τόνισε από την πλευρά της η Verena Fink από την οικολογική κίνηση Οικόπολις.

«Ζητάμε να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι γιατί το ποδήλατο είναι ιδανικό μέσο για εμάς τους νέους γιατί είναι αρκετά φθηνό» σημείωσε ο Χαράλαμπος Δοντάς, μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.