Μειωμένη κατά 70% η πληρότητα στη Σκιάθο – “Θετικό σημάδι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σποράδες”

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μείωση 70% στην πληρότητα των ξενοδοχείων καταγράφεται αυτήν την περίοδο στη Σκιάθο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Παναγιώτης Ανδριτσόπουλο.

Το “μπλόκο” της Βρετανίας για διακοπές στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

“Αν πιάσουμε το 20% θα είμαστε καλά. Η λογική έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η σεζόν. Το νησί βασίζεται κυρίως στην αγγλική αγορά και την σκανδιναβική. Και οι δύο αυτή την στιγμή είναι στο περίμενε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να μην έχουν ανοίξει. Οι συνάδελφοι που άνοιξαν πάνε μέρα-μέρα και βλέπουμε”, σημείωσε σε δηλώσεις του.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων κατοίκων της Σκιάθου φτάνει το 95%. Οι επιχειρηματίες περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης περί τα μέσα Ιουλίου, με την ελπίδα η Ελλάδα να βρίσκεται στην πράσινη λίστα και οι Βρετανοί επισκέπτες να μην μπαίνουν σε καραντίνα αμέσως μετά το ταξίδι τους στη χώρα μας.

“Με Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο χαμένους, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα”, τόνισε ο κ. Ανδριτσόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός χαρακτήρισε απογοητευτική την κατάσταση. “Ελπίζω στο fair play”, είπε αφήνοντας αιχμές κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την απόφαση της σχετικά με την κατηγοριοποίηση της Ελλάδας αναφορικά στην επιδημιολογική της κατάσταση. “Το κόψιμο από τους Βρετανούς δε βασίζεται σε ιολογικούς κανόνες αλλά σε οικονομικούς”, υπογράμμισε. “Ελπίδα μας να φτάσουμε το 35 με 40%”, ενώ το last minute booking, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο ίδιος, αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία του νησιού.

“Θετικό σημάδι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες αλλά…”

Ως ένα πολύ θετικό σημάδι για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στο νησί χαρακτήρισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά για να υπάρχει αποτέλεσμα στην οικονομία της περιοχής. “Για τη Βόρεια Ελλάδα οι Σποράδες είναι αγαπημένος προορισμός”, είπε.

Στροφή προς τον εναλλακτικό τουρισμό

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι η προώθηση της Σκιάθου ως προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό. Μάλιστα, εντός καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση των μονοπατιών της.

“Θέλουμε να ανεβάσουμε αυτά που μπορεί να κάνει κανείς στο νησί με την προώθηση της πεζοπορίας στα μονοπάτια, της ιππασίας και της υποβρύχιας κατάδυσης”, είπε.

“Ποντάρουμε στον εσωτερικό τουρισμό”

Η Σκιάθος ποντάρει στον εσωτερικό τουρισμό και ήδη από πέρυσι, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξανασυστηθεί το νησί τους Έλληνες ταξιδευτές.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, εκτίμησε ότι στη περίπτωση που “φτάσουμε τέλη Αυγούστου για να κινηθεί η αγορά, τότε μιλάμε για μια super χαμένη χρονιά”.

Τέλος ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος που θα έρθει στη Σκιάθο θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.