Έληξε η κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ – Φοιτητές άναψαν πυρσούς και πυροτεχνήματα (video)

Φωτογραφία: Alerta
|
THESTIVAL TEAM

Έληξε το βράδυ της Παρασκευής η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από μερίδα φοιτητών που αντιδρούσε στην λειτουργία του θεσμού της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι καταληψίες πριν αποχωρήσουν από το κτίριο άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα.

Σε ανακοίνωσή τους οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου διοίκησης αναφέρουν ότι αποχωρούν καθώς ολοκλήρωσαν τον στόχο τους, δηλαδή να κρατήσουν την Αστυνομία εκτός του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η ανακοίνωση των 12 φοιτητικών συλλόγων που αποφάσισαν την κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ:

“Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Αποτιμάμε ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ”

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η ομάδα Alerta:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.