Διευκρινίσεις ΟΑΣΘ για τις μετακινήσεις των Ατόμων με Αναπηρία

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης σχετικά με την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία κατά τις μετακινήσεις τους.

Ο Οργανισμός, απευθύνεται στους φορείς και συλλόγους ΑμεΑ της Θεσσαλονίκης (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών/Παράτημα Μακεδονίας – Θράκης, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων, ΑΠΘ/Αυτοτελές Γραφείο Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης/Γραφείο Στήριξης και Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας Α.με.Α., Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος κ.ά.π.), και διευκρινίζει ότι η αρμόδια Υπηρεσία συνεχίζει να καλύπτει με τα ειδικά διασκευασμένα οχήματά της και τις περιοχές οι οποίες καλύπτονταν από τα δρομολόγια του Ο.Α.Σ.Θ. και πλέον εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ΟΑΣΘ προσφέρει από τον Απρίλιο του 2005 πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάν εξυπηρέτησης πολλών Α.με.Α. κατόπιν συνεννόησης με τους επιβάτες, με τέσσερα ειδικά διασκευασμένα οχήματα, εκ των οποίων, μάλιστα, το ένα δωρίσθηκε τότε από το ΣΑΣΘ, τον πρόδρομο φορέα του ΟΣΕΘ.

Η υπηρεσία παρέχεται όλες τις μέρες της εβδομάδας. Κάθε μετακίνηση προγραμματίζεται από την προηγούμενη μέρα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στις δύο τηλεφωνικές γραμμές 2310-933930 και 2310-952638 που διατίθενται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση.

Προτεραιότητα του Οργανισμού είναι η μετακίνηση των Α.με.Α. να παρέχεται με τις βέλτιστες συνθήκες ευκολίας, άνεσης και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό τα λεωφορεία και το μικρό όχημα είναι σύγχρονα, με ειδικό εξοπλισμό επιβίβασης και αποβίβασης, κλιματιζόμενα, ενώ υπάρχει και συνοδός που μεριμνά για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, αλλά και για την εν γένει εξυπηρέτηση των Α.με.Α, ξεκαθαρίζει ο Οργανισμός μέσω την ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.