Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες από τη φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

|
THESTIVAL TEAM

Στάχτη και αποκαΐδια έγιναν χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κρανίδι Αργολίδας. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν και κάποια σπίτια του οικισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00, δίπλα στην ε.ο. Κρανιδίου – Ερμιόνης και λόγω των σφοδρών ανέμων έφτασε γρήγορα μέσα στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Άμεσα ήχησε το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν και απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού. Καταλυτική ήταν η συνδρομή 5 ελικοπτέρων, ενώ τιτάνια ήταν και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμενων μέσα στις αυλές των σπιτιών για να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Η φωτιά σταμάτησε σε αυλή παιδικού σταθμού που σώθηκε με αυτοθυσία των πυροσβεστών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου που άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και από τον Δήμο Ερμιονίδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής επιχειρούσαν μέσα στη φωτιά, προσπαθώντας να σβήσουν κάθε πιθανή νέα εστία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν σε επιφυλακή καθώς και σήμερα η Αργολίδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού Νο4, αλλά και για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή αναζωπύρωση που μπορεί να απειλήσει εκ νέου το Κρανίδι . Η καμένη έκταση εκτείνεται σε ένα τεράστιο μέτωπο που πέρασε από τη μια πλευρά του οικισμού στην άλλη , με κατεύθυνση προς το Πόρτο Χέλι, όπου και πρόλαβαν να ανακόψουν την πορεία της οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.