Π. Κετικίδης: Εξετάζονται άλλα δύο κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Δύο ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε ότι εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα κορονοϊου, ένα στο Ιπποκράτειο και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Κετικίδης, το ύποπτο κρούσμα στο «Ιπποκράτειο» βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το αν θα είναι θετικό ή όχι, ενώ και για αυτό του ΑΧΕΠΑ τηρείται στάση αναμονής.

Στις δηλώσεις του ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο έξαρσης του κορωνοϊού, αφού όπως είπε υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. «Σε περίπτωση που έχουμε μια έξαρση αυτής της ίωσης θα έχουμε προβλήματα νοσηλείας», υπογράμμισε αφού όπως είπε, αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι μόνο το ΑΧΕΠΑ. Πρόσθεσε επίσης πως οι δυο θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ δεν τηρούν το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, αφού όπως εξήγησε, ενώ θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητοι, βρίσκονται μέσα σε κλινική. Τόνισε δε πως έχουν μόνο τρία κρεβάτια, τα οποία εκτίμησε πως δεν αρκούν.

«Αν νοσήσουν παραπάνω, τότε δυστυχώς ή θα πρέπει να μεταφερθούν σε αλλά νοσοκομεία που είναι κέντρα αναφοράς ή θα πρέπει να νοσηλευτούν σε κάποιους θαλάμους μέσα σε κλινικές που τους βαφτίζουν θαλάμους απομόνωσης και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.